fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

The International Award For Young People

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe Award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan! 

DSC06165 kl

Scouts, explorers en roverscouts verleggen hun grenzen behoorlijk als ze meedoen aan dit awardprogramma. Ze leren wat ze zelf graag willen leren, ontwikkelen nieuwe (sociale) vaardigheden en dragen tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. De onderwerpen die bij deze award aan bod komen vallen onder de activiteitengebieden Expressie, Identiteit, Samenleving en Sport & Spel.

Meer weten over The International Award For Young People?  Download de folder!

Hoe nu verder?

Wil je meedoen aan het behalen van zo’n prachtige Award? Ga dan als volgt te werk.

Oriëntatie

Lees de handleiding  door en introduceer de award bij je speltak. In het geval van The International Award For Young People is het verstandig om ook de ouder(s)/verzorger(s) van de jeugdleden op de hoogte te (laten) stellen. Deze Award vergt namelijk een grotere tijdsbesteding dan de andere awards en een jeugdlid zal hier voornamelijk buiten de Scoutingopkomsten tijd aan moeten besteden.

Aanmelding

Zodra er een keuze gemaakt is, kun je de aanmelding in gang zetten onderstaand formulieren in te vullen. 

Aan de slag

Als de aanmelding gedaan is, kun je met het programma aan de slag. Volg de handleiding van de gekozen Award en ga met elkaar de uitdagingen aan!

Ondersteuning

Mocht je vragen hebben over de invulling van het programma of ergens niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met het landelijk Team awards via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afronding

Tijdens het gehele traject krijg je vanuit Team awards een awardbegeleider toegewezen. Samen met je awardbegeleider kijken jullie of er is voldaan aan de voorwaarden van de Award.  Is alles in orde, dan is het mogelijk de bijbehorende Awardbadge bij de ScoutShop te bestellen.

DSC06188 kl

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen

Anne Roos, Janouk en Joppe gingen je voor. Lees hieronder wat zij deden voor hun Awardtraject. 

Anne Roos

Sport

“Bij hockey wilde ik graag assistent-trainer worden en laten zien dat je ook als niet heel ervaren hockeyer, kinderen een goede basis en plezier kunt geven in de sport.”

Individueel Talent

“De wereld wat opener maken voor doven en slechthorenden was mijn doel, maar ook voor mensen met een goed gehoor de dovencultuur wat dichterbij brengen. Dat is prima gelukt!”

Vrijwilligerswerk

“Bij een Scoutinggroep ben ik leiding gaan geven en bekijken waar mijn kwaliteiten liggen binnen het leidingteam en hoe ik het beste uit me zelf en uit mijn scouts kan halen.”

Janouk

Sport

“Hardlopen om zo mijn conditie te verbeteren was het doel. Als afsluiting heb ik 5 kilometer bij de Feyenoord Foundation Run gelopen.”

Individueel talent

“Ik heb gekozen voor video-editing. De uitdaging was een promotiefilmpje maken voor mijn Scoutinggroep. Ik vond dit het leukste awardonderdeel!”

Vrijwilligerswerk

“Bij de “Klimroos en Ridderclub” heb ik elke woensdagavond een knutselactiviteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar.”

Expeditie

“Mijn expeditie was de “Pats Boem Exploratie HIT”. We zijn vanaf Harderwijk naar Biddinghuizen gelopen en hebben daar overnacht op een boerderij.”

Joppe

Sport

“Ik heb Krav Maga (zelfverdediging) gedaan met als doel technieken onder de knie te krijgen en vooruitgang te boeken.”

Expeditie

“Mijn doel was om niet zo snel leiding te nemen, een hele uitdaging als je de andere mensen nog niet kent. Gelukkig waren we al snel bevriend en hebben we een mooie expeditie gehad, dingen die anders gingen dan gepland werden opgelost en we hebben erg veel lol gehad.”

DSC06226 kl

Awards

Houden jouw scouts, explorers of roverscouts wel van een uitdaging? Ga dan eens aan de slag met de awards! De awards vormen een soort pluspakket naast de normale insignes en badges, en zijn bedoeld voor scouts, explorers en roverscouts die meer willen doen, zien en ervaren.

Drie niveaus

Er zijn vier verschillende awards: de Development Award, de Europe Award, Nature Award en The International Award For Young People. De meeste awards kun je in groepsverband doen, alleen The International Award For Young People is een individuele award. De awards zijn op drie niveaus te behalen: voor scouts, explorers en roverscouts.

Development award

De Development Award bestaat uit drie fasen waarin scouts meer ontdekken over zichzelf, de groep en de wereld om hen heen. Deze drie fasen zijn bij elke speltak terug te vinden in het programma. Bij de scouts en explorers zijn deze fasen heel zichtbaar. Bij de roverscouts lopen de fasen meer door elkaar heen. De scouts krijgen bijvoorbeeld positieve feedback en complimenten tijdens de activiteit ‘Geluksenveloppen’ en de explorers spelen ‘Vooroordelentoneel’ aan de hand van foto’s. De activiteitengebieden die hierbij aan bod komen, zijn Identiteit en Samenleving. Daarnaast hebben de activiteiten een link met de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

Europe Award

Het activiteitengebied Internationaal is een belangrijk onderwerp bij Scouting. Juist de internationale component is zo bijzonder; scouts maken tijdens jamborees vaak nieuwe vrienden in allerlei landen. De Europe Award sluit hier mooi bij aan en daagt scouts uit om (meer) internationale contacten op te doen. Voor iedere speltak is er een andere invulling van de award met als doel kennis te maken met scouts uit het buitenland en te leren over andere culturen.

De scouts doen als ploeg mee met het bestaande programma ‘Lands of adventure’. Dit programma is ontwikkeld door en voor de verschillende Scoutingorganisaties van Europese landen. Scouts komen op deze manier in contact met scouts uit andere landen, kunnen op eigen creatieve wijze laten zien hoe ze Scouting beleven en krijgen een beeld van hoe het Scoutingspel in andere landen gespeeld wordt.

Explorers gaan met de hele afdeling op bezoek bij een groep buitenlandse explorers of ontvangen als afdeling een groep buitenlandse explorers in Nederland. Door deze uitwisseling ontdekken ze wat de sociale en culturele overeenkomsten en verschillen zijn tussen de eigen en de partnergroep.

Roverscouts kunnen kiezen uit vier verschillende soorten internationale projecten, zowel binnen als buiten Scouting. Hierbij maken ze, alleen of met een groepje roverscouts, in een voor hen onbekende omgeving kennis met andere mensen en culturen.

Nature Award

De Nature Award valt binnen het activiteitengebied Buitenleven en is een combinatie van twee bestaande programma’s van de internationale Scoutingorganisaties WAGGGS en WOSM: de Biodiversity challenge badge en het World Scout Environment Programme. Scouts, explorers en roverscouts gaan aan de gang met verschillende activiteiten op het gebied van natuur, milieu en biodiversiteit, die verdeeld zijn over vijf thema’s: land, lucht, water, de wereld en aan de slag. Binnen deze thema’s kunnen ze zelf kiezen welke activiteiten ze gaan doen.

The International Award For Young People

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan! Wil je meer weten over deze award? Kijk dan op deze pagina.

Hoe nu verder?

Wil je met je speltak meedoen aan het behalen van zo’n prachtige award? Ga dan als volgt te werk.

Oriëntatie

Lees de handleidingen  door en introduceer de verschillende awards bij je speltak. Bespreek de mogelijkheden en laat je jeugdleden een keuze maken. In het geval van The International Award For Young People is het verstandig om ook de ouder(s)/verzorger(s) van de jeugdleden op de hoogte te (laten) stellen. Deze award vergt namelijk een grotere tijdsbesteding dan de andere awards en een jeugdlid zal hier voornamelijk buiten de Scoutingopkomsten tijd aan moeten besteden.

Aanmelding

Zodra er een keuze gemaakt is, kun je de aanmelding in gang zetten door één van onderstaande formulieren in te vullen. Voor de Development, Europe en Nature Award kun je een aantal jeugdleden (een ploeg) of de hele speltak aanmelden. Voor The International Award For Young People kunnen jeugdleden zich individueel inschrijven.

Aan de slag

Als de aanmelding gedaan is, kun je met het programma aan de slag. Volg de handleiding van de gekozen award en ga met elkaar de uitdagingen aan!

Ondersteuning

Mocht je vragen hebben over de invulling van het programma of ergens niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met het landelijk Team awards via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afronding

Hebben je scouts, explorers of roverscouts een awardprogramma gevolgd, dan kunnen ze het Team awards hiervan op de hoogte stellen. Vervolgens bekijkt dit team of er is voldaan aan de voorwaarden van de award. Is alles in orde, dan is het mogelijk de bijbehorende awardbadge bij de ScoutShop te bestellen.

Een award behaald, wat nu?

Hebben je jeugdleden de smaak van de awards te pakken? Stimuleer ze dan om verder te gaan met één van de andere awards. Ze kunnen ook in de volgende speltak verder met het behalen van awards. Hierbij hoeven jeugdleden niet eerst het niveau van de voorgaande speltak voltooid te hebben. Jeugdleden kunnen bijvoorbeeld als scout de Nature Award behalen en als explorer de Development Award.

Handleidingen en meer

Spel

Bij Scouting spelen meiden en jongens van alle leeftijden samen het Scoutingspel waarbij ze tegelijkertijd stiekem ook nog van alles leren. Het spelen van dit spel in de verschillende speltakken is een belangrijk onderdeel van Scouting en vormt één van de succesfactoren van een gezonde Scoutinggroep.

Partners van Scouting